BiografieRADOMIR VASILJEVIĆ (1984) is een met prijzen onderscheiden gitarist met een klassieke opleiding. Hij komt uit Servië en is gevestigd in Nederland. Hij heeft een Master in klassieke gitaar behaald aan de Faculteit van Muzische Kunsten in Belgrado.

Radomirs optredens zijn onderscheiden met tal van internationale prijzen, waaronder de eerste prijs in de International Toscanini Competition in Stresa (Italië), op het Volos Guitar Festival (Griekenland), de tweede prijs op het International Guitar Festival in Kutna Hora (Tsjechische Republiek) en meerdere prijzen in de Petar Konjović International Competition in Belgrado (Servië).

Vanaf 2008 heeft Radomir samen met Goran Kulić gewerkt aan het schrijven, arrangeren en produceren van zijn eerste album. De titel van het album is Six Strings and a Piece of Wood. Stukken van het album zijn meerdere malen in de prijzen gevallen op diverse onafhankelijke muziek-websites:
  • ourstage.com: eerste prijzen op diverse zenders: World, Latin en All Instrumental;
  • showcaseyourmusic.com: hoogst gewaardeerde profiel op een totaal van 30.000 musici, oktober-december, 2008;
  • amiestreet.com: de all-time bestseller in de categorie New Age;
  • youlicense.com: Top 10-noteringen in de categorieen New Age, Classical, Modern Classical en World Music.


Ook is voor de muziek van het album een licentie verleend voor gebruik in documentaires en speelfilms, waaronder de Hollywood speelfilm Night of the Templar (2010).

Dit zeggen Radomir en Goran over het album:

 

““De muziek op deze CD doet denken aan de muziek van de jaren 80 van de vorige eeuw, en het is een wat ouderwetse poging een gevarieerd en kleurrijk album te maken dat speelt met verschillende muzikale stijlen, maar dat toch blijft klinken als muziek die wij intuitief beschouwen als muziek voor de akoestische gitaar. Elk van de negen stukken op de cd staat op zichzelf en in elk stuk hebben wij ons creatief helemaal uitgeleefd. Het idee was de luisteraar mee te nemen op een wandeling door meerdere muzikale landschappen, van standaard rumba-ritmes via een klassieke benadering en techno-elementen tot Servo-etnische motieven. Bovendien hebben wij geprobeerd muziek te scheppen die pakkend zou zijn en die gemakkelijk in het gehoor ligt en toch Radomir Vasiljevics virtuositeit en het volmaakt heldere geluid dat hij op zijn gitaar creëert, op subtiele wijze te laten doorklinken.””


Het album Six Strings and a Piece of Wood is in het voorjaar van 2010 uitgebracht op cd door het onafhankelijke label Chardaq en is verkrijgbaar via Amazon, i-Tunes,…

Sinds 2013 woont en werkt Radomir in Nederland waar hij zijn eigen muziek promoot en waar hij jong getalenteerde gitaristen helpt om op een hoger niveau te komen. In september 2017 heeft Radomir zijn eigen Balkan Orchestra opgericht die typische muziek uit de Balkan landen speelt. Het orkest treedt met groot succes op in allerlei buurtlanden (Duitsland / Frankrijk / België / Luxemburg).